Det har varit mycket rotfrukter i sopporna under vintern, men det börjar nu kännas lite mossigt och jag ger mig därför på råvaror som hör våren till. Idag blev det sparris. Visserligen är inte den svenska sparrisen på plats, och det känns väl sådär att köpa sparris från Peru, men längtan efter en grön frisk soppa blir helt enkelt för stor och jag ger mig därför i kast med dessa långväga primörer. Här kommer receptet som gjorde succé på dagens lunch.
Dagens soppgäng |
SPARRISSOPPA
1 purjolök
3 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 liter lantbuljong (Renée Voltairs)
salt, peppar
lite kajennpeppar
4 dl lättcremefraiche
1 kruka mynta
GRÖN INSPIRATION
I helgen var jag på en inspirationsfrukost, där jag fick en introduktion till gröna smoothies, detox och raw food. Spännande! Att blanda illgröna smoothies på morgonen har därför varit min sysselsättning den här veckan. Tänk att bladspenat, banan, päron, frysta hallon och avocado kan smaka så gott. Värt att prova!
Filosofin bakom raw food är också spännande och det känns kul att prova på. Personligen tror jag inte att jag skulle kunna leva på enbart raw food - jag tycker alldeles för mycket om varm mat. Men en och annan måltid är helt OK och kakorna går minsann inte av för hackor. Dagens kaffekaka blev således in raw food kaka. Receptet har jag lånat av Erica Palmcrantz Aziz. Lika gott till kaffe som en kopp örtte. Går bra att förvara i kylen en vecka och tre månader i frysen, så gör gärna en stor sats. Bra att ha när man blir sugen på något sött.
RAW FOOD MANDELKAKOR
1 dl kokos
1 tsk kanel
2 krm kardemu,ma
2 krm ingefära
6 fikon
10 aprikoser
Torkade tranbär
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera