fredag 2 november 2012

Choklad, choklad, choklad!

Jag tar gärna en liten omväg för att inte missa en av Skånes bästa chokladbutiker. På väg ut till Österlen svänger jag förbi Skånes Tranås för njutningen att få kliva in hos Österlenchoklad som håller till i den gamla skolan strax intill vägen när man kommer in i byn. Här håller familjeföretaget till sen ett antal år tillbaka och de skapar fantastisk god choklad av fina råvaror och en stor dos passion.Man använder gärna ekologisk baschoklad och smaksätter med lokalt producerade bär och annat. Mina egena favoriter är den med mörk choklad och hallon och den med ljus choklad toppad med havssalt. Praliner som räcker för att hålla en på gott humör hur länge som helst. Man blir glad av deras choklad!

Choklad är ju en perfekt liten present att ge bort och här får man chokladen packad i små söta askar med ett vackert band. Det finns säkert 20 olika band att välja bland och detta val kan ibland vara lika svårt som valet av chokladpraliner.

Till min glädje upptäcker jag nu att de har startat upp en web-shop (www.osterlenchoklad.se), så nu kan jag njuta av deras choklad närhelst jag vill. Känns ju bra om abstinensen skulle bli för stor och en biltur till Skånes Tranås skulle kännas lite väl lång.

3 kommentarer:

  1. Gott Gott, Chokladen är aldrig fel...

    SvaraRadera
  2. You are welcome! Enjoy a visit to Skåne Tranås - it is worth it!

    SvaraRadera