tisdag 6 november 2012

Man längtar redan efter nästa besök när.....


....man har besökt Spoonery på Östra Stallmästaregatan(Slottstaden) i Malmö. Precis som Saltimporten är det ett sånt där genuint ställe med riktig mat, lagad från grunden utan fusk och med mycket kärlek.  De säger själva på sin hemsida att de lagar mat som tar lång tid att laga, precis som det var förr och fortfarande borde vara. När vi till mans inte har så mycket tid och kanske framför allt inte framförhållning är det gott att veta att det finns ställen som Spoonery.

Extra glad blir man när man kikar in i drickakylen och ser att det finns mycket att välja bland som är både vackert att titta på och som man blir nyfiken på att prova. Coca Colan kommer man väl tyvärr inte ifrån, men det känns som att den står där som en måste som man inte kommer undan. Synd....

Här kan man både äta på plats och ta med sig hem. Det sistnämnda verkar vara det mest populära - de flesta gäster som kom in under mitt lunchbesök försvann ut med en lunchkasse i handen. Och man blir mätt, riktigt mätt. Idag  åt jag lunch där vid 12.30, en fluffig palsternacksoppa med topping av tunt slicade palsternackor svängda i smör, gott tärnat fläsk och persilja. Nu är klockan strax 18 och jag är fortfarande mätt.

Här finns flera olika rätter att välja bland. Gemensamt är att allt går att äta med sked. Det blir således soppor, grytor och röror.  Ständigt på menyn finns den sydfranska fiskgrytan med rouille och chilin gjord på högrev, kryddad med koriander och serverad med syrad grädde.  Sen har man andra rätter som passerar ut och in med en härlig oregelbundenhet, styrt av gästernas betyg, den egna lusten och råvarornas tillgänglighet och kvalitet. Här kan man således råka ut för att favorit-rätten är slut eller inte serveras just denna vecka. Besvikelsen hos gästerna när det möts av detta besked tas som ett gott  betyg och man lockas att prova någon av de andra rätterna och därmed kanske skaffa sig en ny favorit.

Jag längtar redan efter nästa besök då jag får möjlighet att prova någon mer från meny. Jag tror att det får bli chilin.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar