fredag 6 december 2013

Lätt som en plätt!

JULIGA PLÄTTAR TILL ANDRA ADVENT

På söndag ska jag stå på julmarknaden i Lomma och sälja mina eget tillverkade marmelader, chutney, müsli och en del annat. Tänkte att jag även skulle bjuda på nygräddade plättar. Egentligen skulle jag ju vilja grädda crêpes, men jag har inget crêpes-järn i skåpet, så det får bli hederliga plättar. Känns kul att få plocka fram plätt-järnet för det var ett bra tag sen.

Eftersom jag hela tiden vill göra min egen twist på det jag ska servera funderade jag ett varv idag på vad jag kunde göra för att "hotta upp" mina plättar. De måste piffas till med något. Jag har ju just upptäckt alla underbara kryddblandningar från Herbaria och håller på att prova mig igenom sortimentet. Bland burkarna jag fick till mig härom dagen hittade jag Six Spices, som tyvärr är en utgående produkt! Här tror jag Herbaria får tänka om, för det visar sig vara en fantastisk kryddblandning som passar perfekt som plättkrydda.  På söndag blir det därför Plättar med Six Spices och florsocker.  Till det tänkte jag servera varm äppelmust med kanel och stjärnanis.

Förutom att smaka på allt detta goda kan ni handla en julförpackning med två Herbaria-kryddor av mig. Den ena är Six Spices (!), så om ni är snabba kommer ni att kunna få fatt i en burk som räcker hela julen och in på det nya året. Den andra kryddan i burken är Vilda Hilda som jag använde till grönkålspeston jag skrev om igår.


Julerbjudande på julmarknadenAnvänd gärna mitt tips till det egna adventmyset där hemma. Är du i närheten av Lomma på söndag, så välkommen att besöka mig någonstans längs Strandvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar