torsdag 5 december 2013

Grönkålstider

Nu är det dags att frossa i grönkål. Förutom grönkålschipsen som jag skrivit om tidigare kan du göra en fantastisk god  pesto på grönkål. Inte alls svårt. Vill man så kan man krydda den med någon spännande krydda eller vitlök, men den duger alldeles utmärkt bara som den är, helt naturell. Här kommer ett recept:

GRÖNKÅLSPESTO

En näve repad grönkål
1 dl rostade hasselnötter
2 dl olivolja
50g västerbottenost eller annan smakrik ost
lite salt och svartpeppar.

Jag blandade även i en matsked av Herbarias kryddblanding Vilda Hilda. Ger en lite rundare och mer komplex smak om man nu inte vill att pesten bara ska smaka grönkål.

Kör alla ingredienser i en mixer till önskad konsistens. Blanda ner i nykokt pasta eller använd  i en baguette med  t.ex. skinka. Mums, helt enkelt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar