onsdag 29 maj 2013

Äntligen nybakat bröd till oss i Bjärred och Borgeby!

Det har pratats hela våren om att det snart, snart, snart ska öppna ett stenugnsbageri i Borgeby. Ingen har riktigt vetat när bageriet skulle slå upp portarna och det har funnits olika datum som har cirkulerat på byn. För någon vecka sen fick jag veta av en god vän att hon hade varit där och kikat in - det såg nästan färdigt ut och hon kunde vittna om att de var något stort på gång, men ännu inte riktigt färdigt att öppna upp. Så i går såg jag att en annan god vän hade gillat det nya bageriets sida på FB. Äntligen, tänkte jag. Nu måste det ju ha öppnat. Jag kastade mig upp på cykeln och tog en tur till Borgeby. Hittade efter lite kringelekrokar fram till Borgeby Stenugnsbageri och Kafé strax bakom Montessoriskolan, på det nya företagsområdet. Inga skyltar har kommit upp ännu, så det var inte helt självklart vart man skulle svänga in. Men väl inne på gården så hittar jag den nya fina brödbilen som låter mig veta att jag kommit rätt.Väl framme steg jag in genom dörren och hamnade mitt i ett enormt stort och alldeles nytt bageri med imponerande yta för caféverksamhet. Jag möttes av Jessica Presteshi som visar sig vara den nya bagarmästaren. Här håller hon på att tillsammans med sin pappa skapa en mötesplats för oss bjärreds- och borgebybor - ett ställe där vi inte bara kan handla nybakat gott bröd, kakor, kex etc. utan där vi också kan slå oss ner och ta en god espresso eller något annat att dricka. Vem vet, med tiden blir det kanske även andra saker som  serveras. Jessica väntar nu på de sista tillstånden från kommunen och förhoppningsvis öppnar hon till helgen.

Provbakning pågår för fullt och jag fick med mig lite olika bröd att provsmaka. Ciabattan var härligt seg och mjuk på samma gång. Det italienska lantbrödet smakade smaskens och de små choclate chip-kakorna var väldigt goda att knapra på till kaffet.

Varmt lycka till, Jessica! Jag är övertygad om att vi är många som kommer att besöka dig ofta, ofta.

Bageriet har en hemsida www.borgebystenugnsbageri.se som ännu inte riktigt är i gång. Det går också att följa på FB(https://www.facebook.com/BorgebyStenugnsbageri). Här kommer info upp om öppettider etc.
Jessica med sitt nybakade bröd
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar